شيش طاووق الدجاج من الأكلات الخفيفة وخصوصا فى رمضان وتناسب الطقس الحار.
دجاج شيش(هى أوراك فراخ مخلية)
مده التحضير:10 دقائق..ووضعها 3 ساعات على الأفل فى التلاجة.
الكمية: فردين او اكتر.
المقادير:
نصف كيلو دجاج شيش
2 حبة فلفل الوان صغيرة
1 حبة بصل كبيرة
- فنجان صغير لبن رايب
2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
2 ملعقة كبيرة خل ابيض
توابل ( ملعقة صغيرة ملح ملعقة صغيرة كارى ملعقة صغيرة بابريكا ربع ملعقة فلفل اسود ربع ملعقة قرفة)
عيدان خشب طويلة مخصوص للشيش.
دجاج شيش(هى أوراك فراخ مخلية)
مده التحضير:10 دقائق..ووضعها 3 ساعات على الأفل فى التلاجة.
الكمية: فردين او اكتر.
المقادير:
نصف كيلو دجاج شيش
2 حبة فلفل الوان صغيرة
1 حبة بصل كبيرة
- فنجان صغير لبن رايب
2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
2 ملعقة كبيرة خل ابيض
توابل ( ملعقة صغيرة ملح ملعقة صغيرة كارى ملعقة صغيرة بابريكا ربع ملعقة فلفل اسود ربع ملعقة قرفة)
عيدان خشب طويلة مخصوص للشيش.
طريقة التحضير
1-قطعى الدجاج لمكعبات كبيرة.
2- ضعى اللبن الرايب على الدجاج.
3- ضعى الخل الابيض.
4- ضعى زيت الذرة.
5- ضعى التوابل كلها.
6- اخلطى
المقدار السابق جيدا وغطيه بسلوفان ابيض وضعيه فى التلاجة على الاقل 3
ساعات(يفضل فى حالة العزومات تتبيلها قبلها بيوم ووضعها فى التلاجة).
7- قومى بنقع عيدان الخشب فى مياه منعا لاحتراقها
اثناء عملية الشوى تقريبا 3 ساعات مثل الدجاج.(فى حالة العزومات ايضا قومى
بنقعها قبل يوم لأنك سوف تحتاجين كمية كبيرة منها).
11- هذا شكلها النهائى وبالف هنا وشفا( لا تحتاج للتزيين فيكفيها الوان الخضار الجميله)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق